ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ

 

  1. Πιερό– ο τρίτος και αδικημένος αδερφός. Κληρονομεί τον Γάτο. Αισθηματίας, καλόυλης, αφελής.
  2. Γάτος– πραγματιστής, κυνικός, καλόκαρδος,κινείται ανάμεσα σε δυο υποστάσεις- του γάτου και του ανθρώπου- όπως βολεύει. Προσπαθεί για τον Πιερό.
  3. Πριγκίπισσα Αννα – Στην αρχή- τυπική Πριγκίπισσα του παραμυθιού- κακομαθημένη, δύστροπη εγωιστική. Στην πορεία αλλάζει, στην προσπάθεια να βρει τον Πιερό, που τον έχει ερωτευτεί κεραυνοβόλα.
  4. Βασιλιάς Ο Τάδε 3ος– Καλός άνθρωπος .Κουρασμένος από το να είναι Βασιλιάς Προσπαθεί να είναι δίκαιος όσο μπορεί. Αγαπά την κόρη του.
  5. Μπάτλερ– ο πιο στενός υπηρέτης του Βασιλιά Μεταξύ τους παίζεται ένα παιχνίδι πειράγματος. Παιχνιδιάρης, γόης, Συμπαθητικό καθαρματάκι. Καλός .
  6. Δικαστής– Ο τι χειρότερο μπορεί να υπάρχει. Είρωνας. Ρήτορας.  Μισητός απ’ολους ,αλλά κανείς δεν τολμά να το πει, γιατί φοβούνται. Ακόμα και Βασιλιάς
  7. Γίγαντας– στη σκηνή εμφανίζεται κοντός. Θέλει την πριγκίπισσα- όχι γιατί την αγαπάει, αλλά για να αποκτήσει το βασίλειο. Στην ανθρώπινη υπόσταση- νάρκισσος, θρασύς, είρωνας. Στην υπόσταση του Γίγαντα- γίνεται χαζός
  8. Μάνα– ταβερνιάρισσα, που φιλοξενεί τους Γάτο και Πιερό. Αργότερα και την Πριγκίπισσα Εργατική, δίκαια, στοργική, αυστηρή. Μια λέξη- Μάνα.
  9. Μητέρα– η μητέρα της Πριγκίπισσας . Πέθανε στη γέννα. Φανερώνεται στην Πριγκίπισσα σαν φάντασμα σε μια κρίσιμη στιγμή.
  10. Γατούλα– Μια πλούσια γατούλα. Ναζιάρα. Χαζούλα. Ερωτευμένη πολύ με τον Γάτο. Ο Γάτος το εκμεταλλεύεται στο έπακρον.
  11. Ζητιάνος– ένας κακομοίρης.
  12. Στέλλα– η βοηθός της Μάνας
  13. Όχλος– Όχλος. Μαζεύεται, διαλύεται, βγάζει μουγκρητά αποδοκιμασίας η επιδοκιμασίας- και γενικά κάνει ότι του πουν.
  14. Οι Κυρίες Επί των Τιμών– οι κουτσομπόλες του παλατιού .

Καλή σας ανάγνωση!

                                                      Αλεξέι Μιρόντσινκοβ

 

Πρόσφατα άρθρα